YleisurheiluMM-pronssionnittelut Jaakko Urpalaiselle


Seuraamme perustettiin kesäurheilujaosto vuonna 1937. Olosuhteet ”kesälajien” harjoittamiseen olivat tuolloin mitä olivat.

Asiat muuttuivat v. 1945 kun kentän kunnostustyöt seuramme toimesta saatiin vihdoin valmiiksi ja yleisurheilujaosto aloitti toimintansa vuotta myöhemmin. Tuona vuonna järjestettiin paikkakunnallamme ensimmäiset kansalliset yleisurheilukilpailut.

Siitä pitäen yleisurheilu on ollut Lapinlahden Vedon selkäranka. Seura on kasvattanut lukuisia, maamme kärkikastiin yltäneitä kilpailijoita. Riveistämme on noussut kansainväliseenkin tietoisuuteen nousseita urheilijoita – maailmanmestarista lähtien. Ja vaikka aallonpohjia ja -harjoja on seuramme matkalle sattunut, työ jatkuu vahvana edelleen.

Tänään puitteet yleisurheilun harrastamiselle ovat erinomaiset. Kenttä ei enää ole savea, eikä edes hiilimurskaa. Maamme ensimmäinen Mondo –pinnoitteinen rata rakennettiin juuri Lapinlahdelle v. 2000.

Muutama vuosi sitten valmistunut tuhatpaikkainen katsomo mahdollistaa myös sen, että urheiluharjoituksia seuraava vanhempikaan ei sateen yllättäessä kastu.

Tervetuloa yleisurheilemaan.